Om Oss

Om Oss

 

Vår kompetens sträcker sig från barn, familjer och relationer till risk/missbruk och anhörigproblematik genom både behandlande samtal och handledning. Genom att vi alla arbetat länge inom respektive område har vi samlat på oss mycket kunskap, samtidigt som vi alla är drivna att fortsätta utvecklas.

Vår livserfarenhet gör att vi vet att leva sitt liv innebär att saker och ting inträffar – att alla kan möta på svårigheter. När vi möter på dessa svårigheter tenderar vi människor att glömma bort vilka resurser vi faktiskt har, och vårt arbete handlar om att återfinna och stärka dessa. Vi vet att förändring är möjlig. Vårt förhållningssätt är lösningsfokuserat och systemteoretisk i sin grund, och vi utgår från hjärtat och vem du är som vi möter i rummet.

Lena är beteendevetare med inriktning mot missbruk, riskbruk och anhörigproblematik.  Hon har arbetat över 20 år inom öppenvårdsverksamhet där hon träffat enskilda och arbetat med hela familjesystem, hon är fortfarande lika driven och nyfiken på människan hon möter i samtal.

 

Lena gillar att samarbeta med personen/familjen hon möter och hennes styrka är att hon genom sitt sätt att vara kan skapa trygghet i rummet vilket medför att man vågar vara den man är. Hon har god erfarenhet av handledning av personalgrupper, utbildad Reteaming-coach, utbildat andra professionella inom lösningsfokus, FIT, anhörigproblematik och bedrivit anhöriggrupp under många år samt haft grupp riktat mot riskbruk/missbruk. 

 

Görel är socionom och har över 15 års erfarenhet inom socialt arbete, nu senast inom förstärkt familjehemsvård. Hon är utbildad handledare och familjeterapeut och hennes drivkraft är att de/dem hon möter ska uppleva tillit, engagemang och utveckling i de sammanhang de skapar tillsammans i rummet. Görel har god erfarenhet av att handleda personalgrupper inom olika yrkeskategorier och hon gillar att tillsammans med andra utforska möjligheter till förändring. 

Federico tog sin socionomexamen i mitten av 90-talet. Han är diplomerad alkohol- och drogterapeut och har genomgått ett flertal ledarskapsutbildningar. 

 

Federico har lång och gedigen erfarenhet av öppenvård och familjebehandling, familjehemsvård samt ledarskapsfrågor – det senare både som chef och som stöd för andra i verksamhetsledande positioner.  

 

Federicos drivkraft är att se människors utvecklas och växa, både som individer och i sin yrkesutövning. Detta, tillsammans med hans positiva och raka förhållningssätt, genomsyrar mötet med personer i alla situationer och positioner.

Elin är beteendevetare med inriktning mot barn- och ungdomspsykiatri och leder sedan 10 år tillbaka ett behandlingshem för barn och ungdomar. I och med behandlings- och personalansvar har hon god erfarenhet av både mötet med ungdomar i kris och föräldrar i oro, samt även handledning av personal. Elin gillar struktur och är en vän av ordning och reda, vilket i kombination med hennes förmåga att vara tydlig gör att hon är duktig på att styra och handleda andra genom svåra situationer.

Månika har arbetat inom barn och vuxenpsykiatrin, med arbetspsykologi på arbetsförmedlingen, med företagshälsovård och som skolpsykolog. Idag, som egen företagare, arbetar hon med olika typer av psykologiska utredningar och bedömningar, men också med stödsamtal och handledning.

 

 I olika typer av utredningar undersöks och belyses förmågor, sårbarheter och behov hos enskilda personer. Ibland leder utredning till att man ser mönster som sammanfaller med någon diagnos, vilket kan öppna för förståelse och insatser från arbetsgivare, skola och/eller andra instanser. Varje barn och vuxen har rätt till en realistisk planering som gör

det möjligt att lyckas i vardagen.

 

När livet är tufft och kanske präglas av nedstämdhet och oro, kan vi mötas i samtal. Månikas erfarenhet är att det ibland finns behov av en kognitiv inriktning där vi utforskar hur tankar, känslor och beteenden samspelar och/eller en mer existentiell utgångpunkt där det handlar om hur vi kan förstå och hantera det vuxna livets krav i arbete och relationer. Ibland behövs också någon som kan visa vägen till andra typer av stöd och behandling.

Malin Åberg tog sin socionomexamen -09 och har de senaste 10-åren arbetat som arbetsledare, företagare och driver flertalet bolag relaterat till social omsorg, ledarskap, coaching och utbildning.

 

Malins styrkor kommer fram såsom hennes jordnära sätt, sin tro på människor och hennes breda kompetens när hon anlitas för att arbeta med utveckling av verksamheter. Malin har ett flertal externa uppdrag som syftar till kvalitetshöjning inom olika delar av organisationen för aktörer inom hennes gebit. Hon anlitas även som föreläsare för studenter gällande bland annat olika behandlingsmetoder och kring lagstiftning.

 

Malin har även uppdrag som coach och olika styrelseuppdrag. Malin är VD för Skogsro HVB, familjehemsvård och öppenvård. Malin älskar att vara verksam inom socialt arbete och brinner för de mjuka värdena i sitt företagande- vilket lyser igenom allt det hon gör och arbetar med tillsammans med hennes vänliga bemötande och äkthet.

Maila oss

Umeå

Skolgatan 53
903 27 Umeå

Skellefteå

Kanalgatan 77
931 44 Skellefteå

Piteå

Västra Kajvägen 4
941 38 Piteå

Luleå

Handelsvägen 19
973 45 Luleå